Sådan virker en kondensator.

Har du nogle gange studset over ordet kondensator og tænkt hvad det egentligt betyder? Det er der nok mange der har for ordet kondensator bliver faktisk brugt i flere sammenhænge.

En kondensator i varmemæssig forstand kan nemmest forklares ved at den simpelthen skaber kondens. Hvis man tager udgangspunkt i eksempelvis den naturgas som mange danske huse bliver varmet op med, kan man på en måde sige at varmen i huset bliver skabt gennem en kondensator.

Der som sker inde i en kondensator, er at kondensatoren får tilført gas som den derefter kondenserer – kondensatoren laver simpelthen gassen om til væske. Så nemt kan det i bund og grund beskrives. Det som en kondensator så gør i varmesammenhæng, er ganske enkelt at varme den omkringliggende luft op. Har man eksempelvis en luft som man gerne vil have varmet op til 17 grader, indstiller man sin kondensator til at være lidt varmere end de 17 grader – på den måde vil den omkringliggende luft automatisk blive varmet op af de lidt varmere varmegrader på den måde at den varmere luft har mindre massefylde og dermed bliver den køligere luft som er længst væk også varmet op.

En kondensator er i bund og grund en uundværlig del når der skal skabes varme gennem gas og luft.