Poul Grøn

Poul Grøn

Poul Grøn

Få overblik over navnet Poul Grøn – Vi vil her prøve at skabe overblik over nogle af de mange forskellige personer med navnet.

Poul Grøn kan referere til en en lang række personer alt lige fra en kendt Amerikansk professor og statistiker til en kendt musiker der har stiftet den såkaldte Poul Grøn Skole for Rockmusik

Poul Grøn (Paul E Green) er en af de mest markante skikkelser inden for marketing. Han var ophavsmand til den såkaldte conjoint analyse og en af arkitekterne bag moderne marketing såvel i praksis såvel teoretisk. Kort fortalt er en Conjoint analyse en metode, hvormed virksomheder kan måle hvad deres kunder værdsætter mest ved deres tjeneste og produkt. Således er der tale om et stærkt redskab når man skal definere sin strategi. F.eks. kan en virksomhed der producerer højtalere få indsigt i om det er design eller lydkvalitet kunderne værdsætter mest. Således kan man også med Conjoint Analyse simulere markedets reaktion på ændringer.

I 1996 stiftede Journal of Marketing en pris navngivet efter Poul Grøn.

Poul Grøn er også navnet på en Australsk politiker som har siddet i det australske parlament helt frem til marts 2019. Før han blev politiker var han præst og er rent faktisk uddannet sygeplejerske. Endeligt har han arbejdet som fotograf og videofotograf. Som politiker har han især markeret sig på områder så som fair prissætning på lejebolig, priser på el og vand, dyre rettigheder og religionsfrihed, samt mobning på internettet.

Der findes også en Paul Green der var banebrydende inden for radar teknologi og en fodboldspiller fra Aston Villa, en Republikansk højesteretsdommer fra Texas, en Olympisk mester i teakwondo fra Stor Brittanien.