Advokat og ægtepagt

Advokat til ægtepagt og arveforskud

Skal du have lavet en ægtepagt eller overvejer du at give dine arvinger et arveforskud. Vi har her fundet en glimrende advokat til dig der søger hjælp, rådgivning og eller sparring i forbindelse med arveforskud eller ægtepagt.

Ægtepagt

Ægtepagt kan være en god ide at overveje hvis du skal giftes eller er gift. Hvis du f.eks. er selvstændig eller f.eks. har arvet ejendomme eller lign. af større værdi. Såfremt der ikke er en ægtepagt skal boet netop deles ved en skilsmisse det betyder at halvdelen af dine besiddelser om dette måtte være din virksomhed eller en gård der gennem flere generationer er gået i arv. Har du ikke midlerne til at give din ægtefælle halvdelen af din virksomheds værdi eller arvegodsets værdi. Så kan du miste ting af væsentlig værdi og betydning for dig. Selvom man naturligvis ikke tror at man skal skilles når man bliver gift – er det væsentligt at have gjort sig dette klart.

Arveforskud – Skilsmisse fik katastrofale følger

Jeg har en god ven – der har arvet en gård fra hans far – dette som et arveforskud, dvs. hans far boede stadigvæk på gården. Min gode ven blev så desværre skilt da konen havde fundet en anden. Det tragiske i denne situation, var at fordi han havde fået familiegården som et arveforskud, var konen berettiget til halvdelen af gårdens værdi. Dette i denne situation der kunne være forebygget ved en ægtepagt, betød at de mistede gården – men tragisk at hans far – så ikke længere havde noget sted at bo – fordi de havde lavet dette arveforskud.