Tellio

Tellio

Tellio – Hvad er Tellio?

Tellio blev grundlagt i 2003 og har slået sig op på at levere driftsikre ydelser på det meget konkurrenceprægede marked for bredbåndstelefoni. Det har fra begyndelsen været Tellios vision at det skal være gratis at tale i telefon.

Tellio

Hvem står bag Tellio?

Tellio er en del af den norske koncern Telio, der betjener mere end 200.000 kunder i Skandinavien. De ansatte, kunderne og finansielle investorer ejer Telio (herunder Tellio), der blev noteret på Oslo børs i 2006. Dun & Bradstreet har tildelt koncernen den højeste kreditvurdering (AAA).

Tellio i testresultater

Gallup har kåret Tellio som ‘bedst i test’ i 2006 og 2007. Der har dog også været kritiske røster fra enkelte utilfredse kunder, men langt hovedparten af forbrugerne har taget meget positivt mod Tellio og deres bredbåndstelefoni.

IP-telefoni, bredbåndstelefoni og internettelefoni hos Tellio

Kært barn har mange navne, hos Tellio veksler produktbetegnelsen mellem IP-telefoni og bredbåndtelefoni – enkelte steder kaldes det også internettelefoni. Referencer til voip henviser til samme produkt. Hos Tellio er man dedikeret til denne ene service – i modsætning til mange konkurrenter, som 3, Telia og TDC, der tilbyder et langt større produktudvalg.

Tellio er en del af gratis telefoni-revolutionen

Tellio er sammen med Skype blandt de mest markante kræfter inden for den bevægelse, der tilbyder gratis telefoni. Som abonnent hos Tellio ringer man gratis til andre fastnettelefoner, mens opkald til det danske mobilnet i øjeblikket koster 89 øre/minut. Til forskel fra opkald fra mobiltelefoner er der ingen opkaldsafgift på bredbåndstelefoni fra Tellio (for de private kunder).

Dårlig forbindelse med Tellio?

Hvis svigermor er i den anden ende af telefonen kan det være en fordel med en svigtende forbindelse, men alligevel foretrækker de fleste af os en ren og støjfri telefonforbindelse. Mange forbrugere udviser en vis skepsis over for internettelefoni, netop pga. frygten for skrat og støj, der er voldsomt forstyrrende for enhver samtale. Tellio har, som sine konkurrenter, haft en udfordring i at kommunikere og dokumentere talekvaliteten for deres produkter. Det generelle billede er at teknologien efterhånden er så avanceret, at forbindelsens kvalitet er på niveau med en almindelig fastnettelefon – og således også for Tellio.

Teknikken bag Tellio

Tellio benytter sig af telefoner og terminaler fra Cisco, der er en af verdens førende leverandører inden for netværk. Processen ved et abonnement hos Tellio foregår umiddelbart i fire enkle trin:

  • Bestil online
  • Du får adapteren med posten fra Tellio
  • Tilslut adapteren
  • Tilslut telefonen
  • Din telefon er koblet til

Du kan besøge Tellio og læse mere om baggrunden, produkterne – og alt andet du vil vide om Tellio – på tellio.dk