Skal jeg renovere?

Skal jeg renovere?

Husrenovering bliver afgørende, når du først har boet i dit hjem i en del år. Bortset fra de normale behov for vedligeholdelse, kan du have avanceret i din karriere og selve størrelsen af din familie kan være øget. Det naturlige for de fleste af os er starte i livet med et lille hjem, på grund af økonomiske begrænsninger. Men efterhånden som din økonomi forbedres vil der kommer et tidspunkt, hvor du begynder at føle, at du har brug for at renovere eller udvide dit hjem i overensstemmelse med din forbedrede økonomiske situation.


Vil investeringen yde gode resultater?
Før der træffes en beslutning om renovering i hjemmet, bør du overveje om den investering i hjemmet vil give passende finansielt afkast. Du skulle prøve at finde ud af værdien af dit hjem i forhold til de andre hjem i dit nabolag.

Din investering vil ikke tilføje megen markedsværdi til dit hjem, hvis det allerede er af samme størrelse som andre, men hvis det er mindre end andre, vil enhver tilføjelse til dit hjem straks øge markedsværdien og din investering vil give godt afkast. Denne faktor skal tages i betragtning, når du vælger mellem at købe et nyt hjem eller renovere dit nuværende hjem.

Budgetmæssige overvejelser
Når du får lyst til at ændre din boligsituation, enten ved at købe et nyt hus eller ved at renovere og opgradere din nuværende bolig, skal du have dit budget i sinde, så du sikrer dig at du har midlerne til rådighed. Det vil være nødvendigt at overveje forbindelsen mellem overskuddet ved salg af dit hjem og udgifterne i forbindelse ved køb af nyt, hvis du beslutter dig for at skifte til et nyt hjem. Hvis du i stedet vælger renovering, vil midlerne i stedet blive brugt til at forbedre dit hjem på forskellige måder.

Arkitektoniske overvejelser
Du kan kontakte en arkitekt eller rådgivende ingeniører til at give et overslag og derefter beslutte omfanget af arbejde, som ville være muligt med de finansielle ressourcer du har til rådighed. Desuden, hvis du er tilhænger af renovering frem for at købe et nyt, bør du være forberedt på at miste den udendørs plads, hvis du tilføjer ekstra gulvplads. Du ville være nødt til at styrke fundamentet, hvis du planlægger at tilføje en ekstra etage til dit hjem.

Disse arkitektoniske overvejelser bør drøftes med en arkitekt, før du tager nogen beslutninger.

Besvær
Hvis du planlægger at gå i gang med hjemme renovering, bør du være forberedt på en masse besvær, da det egentlige arbejde med renovering foregår i dit hjem. Alle møbler og andre ejendele vil det måske blive nødvendigt at stable i et rum eller et hjørne for at gøre plads til de håndværkere, der vil blive sværme over det hele. Du skal have tålmodighed til at modstå alle disse gener, som vil genere dig, især når det kommer køkkenet og badeværelset.

Du er den bedste dommer mht. dine behov, men du bør afveje fordele og ulemper, før du træffer en beslutning.